Dagen

Hanna skriver...

Vi fick lite energi i dag. Klev upp i hyfsad tid och drog upp alla persienner, de har varit nerdragna den senaste veckan. Vi packade ihop den stora uppblåsbara extrasängen som fungerat som kramas/gråta/prata/titta på serier-säng i vardagsrummet. Vi satte till och med på en tvättmaskin och diskade upp all disk som låg i diskhon. Hjalmars syster Evelina kom förbi på en kopp kaffe och det är fint att känna att man mår bra av andra människor. Vi visade henne bilderna vi tagit på pojkarna och det kändes bra.

Framåt eftermiddagen tog vi en promenad till Mariatorget och Hjalmars andra syster Amanda som ska hjälpa oss att kopiera läkarintygen för sjukskrivningen som sträcker sig två veckor framåt. Det var helt surrealistiskt att vara ute bland folk. Det enda vi har sett de senaste elva dagarna är väggarna i vår lägenhet och väggarna i sjukhusrummet. Det kändes som att jag har varit bortkopplad från världen i flera månader. Och återigen så kan jag inte sluta förundras över hur allt bara pågår. När vi handlade på Ica och jag betalade så tittade jag på kassörskan och tänkte ”hon skulle bara veta att jag födde våra döda barn för tre dagar sen”.

Det jag egentligen ville säga med det här inlägget var att… i dag har jag insett att det kommer komma bättre dagar och bättre stunder. Det kommer inte att vara ett konstant mörker. Det kommer gå upp och ner, och det är okej att det får vara så.

2 Responses to “Dagen”

 1. Agneta i Gällivare

  Hej Hanna! Både du och Hjalmar är så bra på att skriva ner det ni går igenom och det hjälper ju både er och säkerligen andra som varit eller kanske är i samma situation. Det känns också bra för oss som står på sidan om och inte kan göra ett endaste dugg, jag menar att få ta del av alla känslor….jag har följt er blogg sen ni lade upp den och jag kommer att fortsätta med det. Som sagt det kommer bättre dagar och jag ser fram emot att följa er ”upp och ner väg” dit :) kram till er båda

  Svara
 2. Hanna

  Tack Agneta. Ja, det känns bra att skriva av sig, det hjälper verkligen. Och det är så många som hör av sig och bryr sig så man vill berätta för alla dem. Och inte glömma bort. Tack för att du läser <3 kram!

  Svara

Leave a Reply

 • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>