Namnen

Hanna skriver...

Åh, det är så svårt med namn. Vad man än väljer så kommer det absolut inte falla alla i omgivningen i smaken. Och jag är lite känslig för sånt, kritik från de som står mig närmast, även om ingen skulle våga säga något. Men det är ju faktiskt VÅRA barn. Och vi tycker att de är fantastiskt fina.

Vi hade ju redan bestämt (nästan innan jag blev gravid) att vårt första barn skulle ha ett namn som började på H. Som oss, Hanna och Hjalmar. Hehe, roligt om alla i familjen har samma initialer liksom. Vi kallar ju redan vår lägenhet skämtsamt för 4H-gården (jo men vi har ju en katt!).

Men sen fick vi veta att det var enäggstvillingar. Och två namn på H funkar inte. Det blir för lika och omgivningen kommer klumpa ihop dem till en enhet ändå. Så då började vi försöka hitta ett namn som fungerade tillsammans med ett H-namn. Inte för lika, men att det ändå ligger bra i munnen när man säger dem tillsammans. Personligen verkar jag bara vara förtjust i korta namn. Korta namn med attityd. De får inte vara för mjuka. Och de ska passa med efternamnet Hallin.

Men inget annat namn passade bra tillsammans med de H-namn vi gillade. Så ramlade jag över namnet Levi. Hjalmar tyckte det lät som Levi’s-jeans och föreslog skämtsamt att andra namnet skulle bli Lee eller Wrangler. Haha. Men sen fastnade det hos honom också.

Ganska länge var jag inne på att andra namnet skulle bli Sam. Men nej, för mjukt och ingen favorit hos Hjalle. Och sen dök Jack upp. Jag vet inte varifrån det förslaget kom. Med plötsligt var det där och de två namnen passade bra ihop.

Så nu är det dessa två pojkar som bor i min mage. Och ni ska fan överleva! BÅDA TVÅ!

Leave a Reply

Sidan är arkiverad, så kommentarsfältet är avstängt