Förlovningen

Hanna skriver...

Egentligen friade jag redan när vi inte visste om våra tvillingar skulle överleva eller inte. Vi satt och grät, kramades, pratade och det var en väldigt kärleksfull stund. Jag frågade om Hjalmar ville bli min man och han sa ja! Vi bestämde dock att vår treårsdag (i går) skulle vara den officiella dagen. Hjalmar gick runt hela dagen och undrade hur man ”egentligen gjorde”. Skulle vi bara vara förlovade nu? Skulle man säga något till varandra? Jag skrattade mest för jag hade ju köpt ringar. Haha. Inte riktiga förstås, utan två likadana billiga, bara för att ha något att sätta på hans finger. Det blev väldigt roligt, och känns väldigt vi.

Och naturligtvis har vi pratat om att gifta oss tidigare också. Lekt med tanken. Det kommer inte som en blixt från klar himmel, vi är ett modernt par (hallå, JAG friade!). Men det har nog mest varit jag som inte har tyckt att det har varit så viktigt att vara gift. Jag har aldrig haft en prinsessdröm om det perfekta bröllopet där jag är jordens medelpunkt.

Men efter allt som har hänt så känns det plötsligt väldigt viktigt att få vara Hjalmars fru. Jag tror jag har fattat grejen. Hur jävla vackert det är att lova någon att man ska ta hand om varandra livet ut. Att finnas där när livet leker, men också när allt går åt helvete. Och att man tillsammans tar sig igenom det.

Nu ska vi ut och titta på ringar. De riktiga.

Ringar

11 Responses to “Förlovningen”

 1. MOi

  Så blev det tårar i ögonen – igen. Men denna gången av glädje. Välkommen till familjen Hägglund Hanna!

  Svara
 2. Carin

  Grattis! Ringarna är ju fantastiskt kitschiga! Men de kanske blir lite opraktiska i längden ;)

  Svara
  • Hanna

   Haha, du tror det va Carin? Vilken tur att vi bara hade dem en kväll för att det var roligt då ;)

   Svara
 3. Emma L S

  Stort grattis fina Hanna! Kloka o fina tankar om äktenskapet. Från en på ”andra sidan”, det är faktiskt så det känns. Så extra starkt på något sätt.

  Svara

Leave a Reply

Sidan är arkiverad, så kommentarsfältet är avstängt