Flykt?

Hanna skriver...

Nej, det är ingen bra dag i dag. Som alltid när något riktigt jobbigt har hänt mig i livet (och den akuta chockfasen är över) så känner jag en väldig rastlöshet. Ett stort behov av förändring. Jag vill flytta, byta jobb, åka på semester, klippa lugg eller vad som helst bara det HÄNDER något. Nu!

Som om det kommer att kännas bättre då, som om inte problemet skulle följa med…

Nej, det skulle inte förändra någonting. Jag vet det. Och det kanske är därför jag just nu har känslan av att ingenting spelar någon roll? En slags ”äh”-attityd. En lätt destruktivitet. Som om jag vill vara 20 år igen och inte ha något ansvar eller bry mig om framtiden. Som om jag fått en andra ”chans” att vara ung och oansvarig nu när jag inte fick bli mamma?

Så jag känner för att supa mig riktigt full, dansa på någon klubb till det blir morgon, och sen gå hem och sova bort hela dagen. Jag känner för att köpa något riktigt dyrt och onödigt. Jag känner för att göra något galet som kontrollerade och ordningsamma jag aldrig skulle göra.

Jag har också fått tillbaka suget efter allt som är mindre bra. Med full kraft. Jag längtar efter rödvin hela tiden och vill bara äta godis, socker och annat skit som inte är bra för kroppen. Jag dricker sådana kopiösa mängder kaffe dagligen att det är löjligt – och ändå vill jag bara ha mer. Och jag orkar inte ens bry mig om att det garanterat kommer resultera i magkatarr snart. Jag orkar inte bry mig om någonting. Jag vill bara fly.

 

 

One Response to “Flykt?”

  1. Agneta i Gällivare

    Kram på er, det är tufft när allt kommer ikapp och som andra skrivit …. Gå och prata med någon som står utanför er närmaste krets, det kan vara så otroligt skönt att få ur sig alla ”varför”. Kram igen och sköt om er

    Svara

Leave a Reply

Sidan är arkiverad, så kommentarsfältet är avstängt